Начин на приготвяне
Ако използвате сурови чушки, ги изпечете на скара или във фурната до златисто, след това ги обелете и нарежете.
В дълбок тиган или тенджера загрейте зехтина на средна температура.
Запържете нарязания лук до златисто, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута.
Добавете нарязаните печени чушки и домати. Разбъркайте добре. Подправете с червения пипер, кимиона, солта и черния пипер.
Намалете огъня и оставете лятната манджа да къкри без капак, като разбърквате периодично, за около 20-25 минути, докато сместа се сгъсти и вкусовете се смесят. Гарнирайте ястието с пресен кориандър или магданоз.
Ястието е изключително популярно в мароканската кухня и се нарича Тактука.
Вижте също как да си направите лятна запеканка с тиквички и пиле или любимия летен боровинков кекс.