Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Студен сос с аншоа

Студен сос с аншоа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Студен сос с аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. (твърдо сварени)
  • зехтин - 2 с.л.
  • аншоа - 8 рибки
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците на яйцата и заедно с рибата се смачкват в хаванче.

Постепенно се добавят зехтинът, а след това солта, оцетът и захарта.

Сосът се сервира към желирана риба.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: