Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Студен зеленчуков гювеч

Студен зеленчуков гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Студен зеленчуков гювеч1 / 2
22/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 6 бр.
  • чесън
  • копър - 1 1/2 връзка
  • бял пипер
  • орехи - 20 гр.
  • яйца
  • кисело мляко
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в кръгъл йенски съд с капак. Натриваме стените му със ситно скълцан чесън и поръсваме обилно с копър.

На дъното на съда слагаме картофите които са нарязани на кръгчета и изпържени или сварени. Върху тях подреждаме 1 или 2 слоя изпържени тиквички.

Върху тиквичките – 1-2 реда изпържени патладжани, поръсваме с копър и редим изпържени и обелени от люспите чушки.

Заливаме с цеденото кисело мляко, овкусяваме с малко чесън, бял пипер и ситно смлени орехи.

Оставяме ястието поне 6 часа на студено. Режем го като торта и при поднасянето върху всяка порция поставяме по едно пържено яйце.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: