Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Есенен зеленчуков гювеч

Есенен зеленчуков гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Есенен зеленчуков гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"С право можем да кръстим този Гювеч - Даровете на есента. Опитайте и споделете с приятели"

Необходими продукти

  • тиква - 1 кг почистена
  • моркови - 4 брия
  • чушки - 3 червени
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • олио - 60 - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на не много дребни парчета всички зеленчуци.

Загрейте малко мазнина и запържете скълцаните лук, едро нарязани морковчета (ако са малки, ги оставете цели) и чушки.

запържете колкото да хванат лек загар и ги прехвърлете в тава, където предварително сте сложили тиквата и картофите.

Добавете необелените скилидки чесън и объркайте всичко с подправки. Полейте с малко мазнина и сложете ястието да се пече за 35-40 минути под фолио.

След това махнете фолиото и запечете до лек загар.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: