Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Есенен вегетариански гювеч

Есенен вегетариански гювеч

10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г, сварени и обелени
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте зехтина и при непрекъснато бъркане изпържете за 3-4 мин. нарязаните на кубчета моркови и картофи и надробените чушки и лук.

Добавете тиквичката и патладжана, нарязани на полукръгчета, подправете с розмарина и гответе 7 мин., като от време на време разбърквате.

Поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте, разсипете гювеча по чинните и го поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: