Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Зеленчуков летен гювеч с грах и зелен боб

Зеленчуков летен гювеч с грах и зелен боб

Зеленчуков летен гювеч с грах и зелен боб
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Цветен, вкусен и лесен за приготвяне - ето това е най-вкусният летен зеленчуков гювеч"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • чушки - 2 - 3 броя
  • картофи - 5 - 6 броя
  • патладжани - 2 броя
  • зелен боб - 10 шушулки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 2 - 3 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го нарежете на кубчета. Сложете го в подсолена вода, за да си пусне горчилката.

Наситнете лука, а зеления боб и чушките нарежете на средни парчета.

Загрейте олиото в тенджера. Задушете първо лука, след което добавете чушките, зеления боб и граха.

Накрая добавете кубчетата картофи, както и смлените домати.

Посолете и поръсете с червен пипер. Разбъркайте и налейте топла вода, която да покрива зеленчуците.

Варете зеленчуковата яхния на тих огън до омекване на зеленчуците.

Малко преди готовност, добавете размитото с малко вода брашно.

Варете до сгъстяване на зеленчуковия гювеч. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Зеленчуковият летен гювеч с грах и зелен боб е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: