Начин на приготвяне
Измийте патладжана и го нарежете на кубчета. Сложете го в подсолена вода, за да си пусне горчилката.
Наситнете лука, а зеления боб и чушките нарежете на средни парчета.
Загрейте олиото в тенджера. Задушете първо лука, след което добавете чушките, зеления боб и граха.
Накрая добавете кубчетата картофи, както и смлените домати.
Посолете и поръсете с червен пипер. Разбъркайте и налейте топла вода, която да покрива зеленчуците.
Варете зеленчуковата яхния на тих огън до омекване на зеленчуците.
Малко преди готовност, добавете размитото с малко вода брашно.
Варете до сгъстяване на зеленчуковия гювеч. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Зеленчуковият летен гювеч с грах и зелен боб е готов.