Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Паста Патафри (Pate a frire)

Паста Патафри (Pate a frire)

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Паста Патафри (Pate a frire)1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"За приготвянето на вкусни панирани жабешки бутчета или пилешки филенца от ключово значение е панировката. Класическата паста Патафри ще превърне обикновеното рибено филе в истинско гурме ястие"

Необходими продукти

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото).

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес. Добавете и останалото олио и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол, а ако панирате нещо сладко, добавете и малко захар.

Внимателно смесете белтъците със сместа. Когато започнете да панирате, оваляйте първо в брашно, после в паста Патафри.

Рейтинг

4.4
510
43
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Колега, мога да Ви препоръчам една книга
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.
08.01.2018 12:15
1
4
Тединка
Тединка
Аз, когато нямам бира - слагам 1 чаша вода около 1 ч. л. сода и малко лимонов сок. Пак си става страхотно пухкава! Дори и олио не слагам!
16.03.2012 20:43
8
1