Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с манатарки и пиле

Ризото с манатарки и пиле

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Ризото с манатарки и пиле
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сервирайте тази вечер това ароматно ризото за вечеря - няма как да не видите усмивки по лицата на всички гладници вкъщи"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • манатарки - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3+2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • сметана - 150 мл готварска
  • соев сос - 2 с.л. светъл
  • пармезан - 3 с.л. за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ризото ползвах замразени манатарки, които размразих и нарязах на ситно.

Сварете ориза в леко подсолена вряща вода до степен ал денте.

След това го прехвърлете в гевгир, за да се отцеди, ако има останала вода. Прибавете към ориза 1-2 лъжици зехтин и разбъркайте.

Загрейте зехтина и запържете пилешкото месо, предварително нарязано на малки хапки.

Щом месото се зачерви, прибавете гъбите и нарязани 2 скилидки чесън.

Запържете и тях за няколко минути, бъркайки.

Прибавете виното и гответе още 2-3 минути.

Накрая прибавете отцедения ориз и разбъркайте.

Поръсете ориза с гъби със сол и черен пипер на вкус и добавете сметаната малко светъл соев сос.

Оставете на котлона за още няколко минути, като бъркате и след това може да сервирайте това вкусно и ароматно ризото, поръсено с малко пармезан.

Бон Апети с моето ризото с манатарки и пиле!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: