Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с ечемик и пиле

Ризото с ечемик и пиле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Ризото с ечемик и пиле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • пилешки бутчета - 6 бр. горни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г
  • ечемик - 250 г
  • червено вино - 200 мл
  • бульон - 1.2 л пилешки
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера, добавете обезкостеното пилешко месо и нарязания лук, запържете за 5 минути.

Добавете чесъна и гъбите, запържете за още 2 минути и сипете измития ечемик.

Сипете виното, половината от бульона, овкусете с черен пипер и сол.

Кипнете, сложете капака и задушавайте ризотото за 1 час на бавен огън, като от време на време сипвате от бульона, който е останал.

Поръсете с пармезан и сервирайте.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: