Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и пиле

Ризото с гъби и пиле

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Ризото с гъби и пиле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Моля, моля - да не се бърка с обикновеното пиле с ориз - това е ризото и то вълшебно вкусно при това"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 300 грама
  • гъби - 300 грама
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • масло - 20 грама
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 100 мл.
  • пармезан - 50 грама
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред изпържваме нарязаните гъби в малко зехтин, подправени със сол и черен пипер. След като се сготвят, махаме от тигана и ги слагаме да се отцедят.

Нарязваме пилешко филе на кубчета и го запържваме в дълбок тиган. Добавяме ситно нарязания лук и запържваме.

След това прибавяме ориз и разбъркваме. Намаляваме котлона на средна температура, прибавяме виното и оставяме да поври 2-3 минути.

След това разбъркваме, прибавяме бульона и оставяме за още 5-6 минути. Преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме гъбите, маслото и пармезан.

Разбъркваме добре, докато се разтопи маслото и отстраняваме от котлона. Поднасяме ястието топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: