Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби печурки

Ризото с гъби печурки

Ризото с гъби печурки
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 10 бр. печурки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 2 стръка пресен
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • соев сос - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред почистете и накълцайте лука на дребно. Обелете и нарежете гъбите, измити. Нарежете и чесъна.

Сипете олио в тенджера и задушете лука под капак. После добавете гъбите и разбъркайте. След 10 минути добавете чесъна.

След още 10 мин. добавете ориза и разбъркайте за минутка. Сипете водата, солта и двата вида пипер.

Оставете ароматното ризото да се готви под капак. Свалете от котлона, щом е готово.

Добавете към вкусното гъбено ризото маслото и соевия сос. Разбъркайте.

Ризотото с гъби печурки е готово и неустоимо апетитно!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: