Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Любимото ризото с манатарки

Любимото ризото с манатарки

Любимото ризото с манатарки
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ризото с манатарки - опитахте ли го вече"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч. арборио
  • лук - 1 голяма глава
  • манатарки - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • мащерка - прясна
  • сол - на вкус
  • зехтин - за задушаване
  • пармезан - при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в зехтина лука, манатарките и чесъна.

Добавете ориза и бялото вино.

Постепенно добавяйте от врелия пилешки бульон, като разбърквате, докато стигнете 2-3 чаши и получаване на кремообразна структура на гъбеното ризото.

Овкусете накрая с прясна мащерка и сол.

Сервирайте любимото ризото с манатарки с пармезан и охладено бяло вино.

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: