Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манатарки в сметана

Манатарки в сметана

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122195
Манатарки в сметана1 / 2
02/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • манатарки - 1 кг пресни, на филийки
  • чесън - 2 скилидки, цели, съвсем леко намачкани
  • зехтин 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. на ситно
  • сметана - 1 чаша (250 мл) пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари.

Чесънът се изхвърля и се добавят магданоз и сметана. Държи се на слаб огън около 10 мин., или докато леко се сгъсти сметаната. Поръсват се със сол и черен пипер.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: