Начин на приготвяне
Настържете тиквичките, като не е необходимо да ги белите. Посолете ги и ги прехвърлете в голяма цедка, за да се отцедят от излишната течност.
Изстискайте ги след около час и ги прехвърлете в купа.
Към тиквичките добавете счукания чесън, белтъците, изварата. Посолете и овкусете с черен пипер, разбъркайте добре.
Прибавете двата вида брашно и отново разбъркайте.
Сложете хартия за печене в тава и я намазнете. Гребвайте от сместа и оформете с ръце зеленчуковите кюфтета. Поръсете ги с малко зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете кюфтенцата от тиквички до готовност.
Поднесете ги с млечно-чеснов сос.
Леките кюфтенца от тиквички с извара са много вкусни.