Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Леки кюфтенца от тиквички с извара

Леки кюфтенца от тиквички с извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Леки кюфтенца от тиквички с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"И да не забравите млечното сосче за тези вкусни тиквени кюфтенца"

Необходими продукти

  • извара - 200 грама
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • тиквички - 2 големи
  • белтъци - 3 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • ръжено брашно - около 40 грама
  • бадемово брашно - 40 грама
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките, като не е необходимо да ги белите. Посолете ги и ги прехвърлете в голяма цедка, за да се отцедят от излишната течност.

Изстискайте ги след около час и ги прехвърлете в купа.

Към тиквичките добавете счукания чесън, белтъците, изварата. Посолете и овкусете с черен пипер, разбъркайте добре.

Прибавете двата вида брашно и отново разбъркайте.

Сложете хартия за печене в тава и я намазнете. Гребвайте от сместа и оформете с ръце зеленчуковите кюфтета. Поръсете ги с малко зехтин.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете кюфтенцата от тиквички до готовност.

Поднесете ги с млечно-чеснов сос.

Леките кюфтенца от тиквички с извара са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: