Начин на приготвяне
Първо накиснете лещата за час в чиста студена вода. След това я сварете в леко подсолена вода заедно с моркова.
Прехвърлете ги в дълбока купа, прибавете към тях яйцето и овесените ядки.
Настържете главата лук, пасирайте чесъна и ги добавете към останалите продукти.
Добавете и накъсаната филийка хляб. Овкусете с подправките и разбийте сместа с пасатор.
Сипете настъргания кашкавал, размесете добре и оставете зеленчуковата сме да се отпусне за около 15 минути.
Оформете си зеленчукови кюфтенца и ги наредете в добре намазнена тава.
Печете кюфтетата до готовност и получаване на лека коричка.
Поднесете ги с млечен или чеснов сос.
Леките кюфтенца от леща и овесени ядки са готови.