Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Леки кюфтенца от леща и овесени ядки

Леки кюфтенца от леща и овесени ядки

Леки кюфтенца от леща и овесени ядки
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1.5 шепа
  • кашкавал - 70 грама
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1
  • моркови - 1 бр. сварен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • универсална подправка - за месо
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете лещата за час в чиста студена вода. След това я сварете в леко подсолена вода заедно с моркова.

Прехвърлете ги в дълбока купа, прибавете към тях яйцето и овесените ядки.

Настържете главата лук, пасирайте чесъна и ги добавете към останалите продукти.

Добавете и накъсаната филийка хляб. Овкусете с подправките и разбийте сместа с пасатор.

Сипете настъргания кашкавал, размесете добре и оставете зеленчуковата сме да се отпусне за около 15 минути.

Оформете си зеленчукови кюфтенца и ги наредете в добре намазнена тава.

Печете кюфтетата до готовност и получаване на лека коричка.

Поднесете ги с млечен или чеснов сос.

Леките кюфтенца от леща и овесени ядки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: