Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Източна салата с просо и карфиол

Източна салата с просо и карфиол

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122196
Източна салата с просо и карфиол1 / 2
19/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
41 мин.
Порции
4
"Салата с просо и карфиол - бодвайте, много е вкусна"

Необходими Продукти

  • просо - 1 1/2 ч.ч. или кускус
  • карфиол - 1 глава, на розички, попарен
  • масло - 1 с.л. краве
  • нар - 1 голям
  • лук - 1 глава, на ситно нарязан
  • босилек - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • кашкавал - 1 1/2 ч.ч., настърган, на ситно
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - краве, за тавичката
  • сирене - 200 г фета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се измива, сварява в подсолена вода до пълна готовност. Прехвърля се в купа и разбърква. Маслото се разтопява с малко вода и се задушава лукът. Поръсва се със солта, черния пипер и босилека.

Когато зеленчуците омекнат, се добавя карфиолът и чесънът. Долива се с още малко вода и се готви до омекване на карфиола. Сваля се от огъня и се добавя лимонов сок.

Зеленчуците се смесват с просото и най-отгоре се ръси с кашкавала и се разбърква добре. Поднася се така със зърна нар и кубчета фета.

По желание сместа се прехвърля в намаслената тавичка и се пече в предварително загрята фурна на умерена температура около 30 мин. и се поднася със соев сос или Табаско.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: