Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни джинджифилови сладки с глазура

Коледни джинджифилови сладки с глазура

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Коледни джинджифилови сладки с глазура
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
14/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • сода - 1 ч.л.
  • джинджифил на прах - 1 с.л.
  • смляно индийско орехче - 1/2 к.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 115 г
  • кафява захар - 175 г
  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • За глазурата
  • белтъци - от 1 яйце
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 капки
  • безвредни бои - цветни гел боички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесват се сухите съставки - брашно, сода, канела, смлени индийско орехче и джинджифил. Разбъркват се хубаво.

В купа се разбиват омекналото кравето масло и захарта на крем, а в друга купа - яйцата и медът.

Към сухите съставки се прибавят разбитите яйца. След разбъркване се прибавя и маслената смес. Замесва се меко тесто, което се увива в свежо фолио и оставя в хладилника за около 1/2 час.

Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 5 мм. С помощта на формички от кората се изрязват коледни сладки, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Медените бисквити се пекат в предварително загрята 180 °C фурна за около 15 минути.

След като изстинат сладките, се украсяват с готови цветни гел боички или с бяла глазура.

Тя се приготвя, като се смесят един белтък с чаша пудра захар и няколко капки лимонов сок.

Разбиват се, докато се получи гъста и лепкава смес, с която се украсяват коледни джинджифилови сладки с глазура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: