Начин на приготвяне
Сипете в дълбока купа брашното, джинджифила на прах, содата и канелата. Настържете вътре лимоновата кора и разбъркайте.
В тенджерка разтопете маслото заедно с меда и захарта. Свалете от огъня и охладете.
Добавете към тях яйцето и сместа с брашното. Разбъркайте и постепенно замесете меко тесто.
Покрийте и приберете тестото в хладилник за поне час.
След това го разточете на кора, дебела около 0.5 см. С формички по избор изрежете сладки и ги наредете в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладките до готовност - около 8 минути.
Отгоре ги покрийте с фондана и украсете коледните сладки по ваш избор.
Джинджифиловите сладки с мед и канела са готови.