Меденки с канела и мед

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Меденки с канела и мед
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Домашни меденки с канела и мед - любими са ни"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 3 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • брашно
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото, содата, медът и канелата.

Всичко се разбърква добре и постепенно към сместа се прибавя пресятото брашно.

Не е задължително да пресявате брашното, но аз винаги го правя.

Оформят се топчета и в средата на всяко се слага орехче.

Меденките се нареждат върху тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Меденките с канела и мед са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: