Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с меда и захарта. Добавете към тях маслото с олиото.
Смесете брашното заедно с ванилията, солта, канелата, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре и пресейте сухите съставки върху разбитите яйца.
Трябва да получите смес, която е малко по-гъста от кексовото тесто.
Счукайте и добавете орехи, разбъркайте с лъжица.
Пригответе си голяма тава и я застелете с хартия за печене. С помощта на кафена лъжичка сипвайте от сместа, като оставяте разстояние между ореховките, понеже ще се уголемят по време на печенето поне 2-3 пъти.
Печете ореховите сладки в загрята на 180-200 градуса за 8-10 минути или до получаване на приятен загар.
Не се притеснявайте, че в началото са много меки - оставете да се охладят и ще оправят консистенцията си.
Ако искате, може да ги слепите по две със сладко по избор или течен шоколад.
Любимите ореховки с мед и канела са готови.