Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Любимите ореховки с мед и канела

Любимите ореховки с мед и канела

Любимите ореховки с мед и канела
Снимка: Потребител#272233
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Напълнете кутиите за бисквити до горе с тези орехови вълшебства и им се насладете"

Необходими продукти

  • мед - 3 с.лъжици (препълнени)
  • орехи - 2 к.ч. счукани
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • яйца - 2
  • захар - 1 к.ч. бяла
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 1.5 - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • масло - 1 к.ч. (разтопено)
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с меда и захарта. Добавете към тях маслото с олиото.

Смесете брашното заедно с ванилията, солта, канелата, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре и пресейте сухите съставки върху разбитите яйца.

Трябва да получите смес, която е малко по-гъста от кексовото тесто.

Счукайте и добавете орехи, разбъркайте с лъжица.

Пригответе си голяма тава и я застелете с хартия за печене. С помощта на кафена лъжичка сипвайте от сместа, като оставяте разстояние между ореховките, понеже ще се уголемят по време на печенето поне 2-3 пъти.

Печете ореховите сладки в загрята на 180-200 градуса за 8-10 минути или до получаване на приятен загар.

Не се притеснявайте, че в началото са много меки - оставете да се охладят и ще оправят консистенцията си.

Ако искате, може да ги слепите по две със сладко по избор или течен шоколад.

Любимите ореховки с мед и канела са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: