Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на малки кубчета ябълките. Добавете към тях канелата и орехите, разбъркайте.
Прехвърлете ги в тенджерка и ги залейте с меда, задушете ги на умерен огън. Дръпнете от котлона и оставете ябълковата смес да се поохлади.
Разстелете върху тава с хартия за печене единия лист бутертесто. Оставете краищата да стърчат леко извън формата. Сипете ябълковата смес и прегънет леко киращата.
Нарежете втория бутер лсит на ленти с ширина около 1 см. Наредете ги хоризонтално и вертикално отгоре, за да се получи нещо като решетка на пая. По желание ги намажете с разбит жълтък.
Включете фурната на 200 градуса и печете ябълковия пай до готовност.
Ябълковият бутер пай с мед и канела е много сполучлив.