Начин на приготвяне
Тази рецепта е за немски меденки Лебкухен. Има различни разновидности на Лебкухен, но основните съставки са смлени много фино бадеми, лешници, орехи, като се добавят захаросани плодове, които обикновено са портокали. И човек може да се наслади на изобилие от варианти – заляти с шоколад и глазура.
Най-ценените Лебкухен са разновидностите на Elisen и са отличителни с тяхното ниско (до нулево) съдържание на брашно – съвършено лакомство за всички последователи на палео диетата и разбира се безглутеновата диета.
Представям ви божествено вкусни меденки без мед, уханни, никой не би предположил, че в тях няма мед, просто чудни. Сладките ухаят на меденки, но в тях няма мед, няма и брашно! Можете да добавите и други подправки, ако ви харесват - като (кардамон, индийско орехче, канела, джинджифил, анасон, кориандър, карамфил и разбира се, черен пипер). Непременно си пригответе!
Няма да намерите разлика от класическите меденките - единствената разлика е, че вкусът на тези меденки е невероятен, а уханието изкушаващо. Консистенцията и вкусът са на меденки!
Можете да замените едната част от ядките 200 г с брашно, но тогава да добавете 6 с.л. краве масло ще получите отново тези вкусни меденки!
Смесете захаросаните корички с ром и оставете настрана да се накиснат.
Разбийте яйцата на висока скорост с миксер до бледожълто, около четири минути. Добавете захар и сол и разбийте още пет минути.
Отцедете захаросаните корички от рома, ако се налага, макар че е вероятно да са го поели. С помощта на дървена лъжица комбинирайте ядковото брашно и захаросаните кори в яйчената смес, докато брашното се смеси добре, но не разбърквайте много, да не спадне яйчената смес.
Комбинирайте смлените ядки с подправките и бакпулвер, оставете настрана.
Застелете лист хартия за печене в тавичка. Загребете от сместа по една супена с връх лъжица и поставете върху хартията, като се уверите, че всяка бисквитка е висока поне 2 см и между тях остава 3 - 4 см. Бисквитките не се разстилат много при печенето, така че ако предпочитате идеално гладки, а не заоблени, най-добре е да ги загладите с ръка.
Оставете бисквитките да почиват един час при стайна температура! Да се изсушат малко като френските макарони.
Загрейте фурната до 150°C . Печете бисквитките за 15-18 минути, докато бисквитките леко се зачервят. По-добре е да се проветрява фурната и най-добре леко недопечени да ги извадите, за да останат влажни вътре.
Извадете ги от фурната и охладете леко върху тавата за печене, преди да ги прехвърлите на решетка да не се разпаднат. Важното при пробване за изпичането им е да пружинират при лек натиск, така са готови, не да потъва пръстът или да са твърди.
Съхранявайте меденките в херметически затворен съд между слоеве хартия в хладилника. Бисквитките се съхраняват в хладилник до две седмици.
За допълнителен разкош ги потопете в шоколад или ги глазирайте с тънка захарна глазура.
Представих ви рецепта на известните сладки Лебкухен, които са немските меденки и се приготвят с мед и без мед. Много са вкусни, ароматни и меки!