Начин на приготвяне
Първо, смесват се сухите съставки - брашно, сода, канела, смлени индийско орехче и джинджифил. Разбъркват се хубаво.
В купа се разбиват омекналото кравето масло и захарта на крем, а в друга купа - яйцата и медът.
Към сухите съставки се прибавят разбитите яйца. След разбъркване се прибавя и маслената смес. Замесва се меко тесто, което се увива в свежо фолио и оставя в хладилника за около 1/2 час.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 5 мм. С помощта на формички от кората се изрязват коледни сладки, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
Медените бисквити се пекат в предварително загрята 180 °C фурна за около 15 минути.
След като изстинат сладките, се украсяват с готови цветни гел боички или с бяла глазура.
Тя се приготвя, като се смесят един белтък с чаша пудра захар и няколко капки лимонов сок.
Разбиват се, докато се получи гъста и лепкава смес, с която се украсяват коледни джинджифилови сладки с глазура.