Начин на приготвяне
Разтопете маслото и меда на водна баня. През това време пресейте бакпулвера с брашното, содата, канелата и джинджифила.
Добавете яйцето към изстиналото масло и разбийте. Малко по малко добавете брашното, разбъркайте до получаване на маслено тесто.
Разточете на кора 3-4 мм. Изрежете маслените сладки с помощта на форми за сладки.
Наредете джинджифиловите сладки в тава с хартия за печене. Печете на 180 градуса до готовност.
Украсете готовите коледни сладки с айсинг, приготвен от разбит белтък, към който добавяте лъжица пудра захар. Разбийте до поемане на цялата пудра захар.
Добавете лимоновия сок.
Джинджифиловите сладки за Коледа може да украсите с цветна сладкарска боя.