Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Джинджифилови коледни бисквити

Джинджифилови коледни бисквити

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Джинджифилови коледни бисквити
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
24/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
"Сигурни сме, че ако заделите малко от джинджифиловите бисквитки за Дядо Коледа, ще получите допълнителен подарък"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 150 г
  • мед - 1 с.л.
  • кафява захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган или на прах
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват омекналото масло със захарта и се разбиват до получаване на пухкава смес. Към тях се добавя яйцето и меда, след което сместа отново се разбива.

Прибавят се пресятото брашно, джинджифилът, канелата, индийското орехче и солта. Отново всички продукти се разбъркват и се замесва ронливо и меко тесто. Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час.

Охладеното тесто се разточва на кора върху набрашнена повърхност.

С помощта на формички се изрязват бисквити. В моят случай използвах точилка с издълбани фигурки в нея. С релефната точилка повторих разточването върху вече оформената кора.

С помощта на ринг или чаша се изрязват коледни сладки.

Джинджифиловите бисквити се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути или докато леко покафенеят по краищата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: