Начин на приготвяне
В купа се смесват омекналото масло със захарта и се разбиват до получаване на пухкава смес. Към тях се добавя яйцето и меда, след което сместа отново се разбива.
Прибавят се пресятото брашно, джинджифилът, канелата, индийското орехче и солта. Отново всички продукти се разбъркват и се замесва ронливо и меко тесто. Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час.
Охладеното тесто се разточва на кора върху набрашнена повърхност.
С помощта на формички се изрязват бисквити. В моят случай използвах точилка с издълбани фигурки в нея. С релефната точилка повторих разточването върху вече оформената кора.
С помощта на ринг или чаша се изрязват коледни сладки.
Джинджифиловите бисквити се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути или докато леко покафенеят по краищата.