Начин на приготвяне
В каната на блендер сложете няколко парчета печена тиква, мед, фъстъченото масло и 1 яйце.
Блендирайте до гладка смес.
След това прехвърлете в купа и прибавете останалите продукти (овесени ядки, брашно, фино настърган пресен джинджифил, канела и индийско орехче.
Разбъркайте и добавете нарязани на едро ядки и стафидите.
От получената смес оформете топчета с леко намазани с малко олио ръце.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и поръсете с още малко ядки.
Аз ползвах филиран бадем за тиквените сладки.
Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 минути, докато леко се запекат.
Джинджифиловите бисквити с тиква за Коледа са перфектните зимни сладки!