Джинджифилови бисквити

IlariaIlaria
Новак
59762531
Джинджифилови бисквити1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12-16 бр.

Необходими продукти

  • брашно - 230 г
  • захар - 500 г кафява
  • петмез - 50 г светъл
  • канела - 1/2 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • карамфил - 1 щипка
  • масло - 40 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта, петмеза, маслото и подправките в тиган с дебело дъно. Загрявайте до пълното им разтваряне. Свалете от огъня, оставете да се охлади и внимателно добавете жълтъка.

В дълбока купа пресейте брашното с бакпулвера и солта. Постепенно добавете сладката смес, при непрекъснато бъркане. Размесете меко тесто. Увийте го в найлон и го оставете 20 минути да почине.

Тестото се разточва на тънка кора. От него се изрязват фигурки в желаните форми. Фигурките се поставят в предварително намаслена тава и се пекат около 10 минути в загрята на 170 градуса фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: