Начин на приготвяне
Нарязваме рибата на парчета и я осоляваме. Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Измиваме и нарязваме доматите на кубчета.
Слагаме 1.5 л. вода да заври. Изсипваме в нея олиото, нарязаните картофи и домати, половината черен пипер и скилидките чесън.
Варим за 10-тина минути и прибавяме парчетата риба. След 10-15 минути изваждаме внимателно сварената риба и я слагаме в блюдото за сервиране.
Прецеждаме бульона и отделяме картофите.
Разбиваме яйцата и застройваме с тях бульона. Прибавяме счукан останалият ни черен пипер и сока от лимона.
Заливаме рибата и нареждаме отгоре сварените с нея картофи. Преди да поднесем ястието, го поръсваме с магданоз.