Начин на приготвяне
Загрейте около 600 мл от млякото и сипете вътре захар.
В останалото мляко разбийте канелата, щипка сол, брашното и нишестето.
Когато млякото на котлона е готово да кипне, сипете студеното към него него и варете на тих огън, като не спирате да бъркате в продължение на около 12 минути.
Намалете огъня, ако започне да загаря. Получава се хубав и гъст млечен крем.
Пригответе си силиконова форма с приблизителни размери около 25х25 см и сипете вътре крема. Охладете и приберете да стегне много добре в хладилник.
Обърнете стегналия крем върху кухненската дъска и нарежете - получават се оокло 24 парчета.
Оваляйте всяко парче крем в брашно, след това в разбито яйцето.
Изпържете млякото в добре загрято олио до златист загар.
Оваляйте готовото пържено мляко в захар, която сте смесили с канела за аромат.
Пърженото мляко по испански - Лече Фрита е страхотен десерт, опитайте!