Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи по средиземноморски

Пълнени картофи по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пълнени картофи по средиземноморски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ефектно предястие за специални поводи от пълнени картофи по средиземноморски"

Необходими продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • картофи - 2 бр. по - големи
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • сьомга - 3 слайса пушена
  • маслини - 8 бр. зелени, без костилки
  • бял пипер
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги срежете по дължина на две. Няма нужда да ги белите. Намажете със зехтин и сол. Поставете ги върху хартия за печене в тава, надупени.

Печете картофите половин час на 200 градуса. Когато са готови, издълбайте сърцевината в лъжица.

Намачкайте и към нея добавете сол, бял пипер и масло. Нарежете пушената сьомга и маслините и добавете към картофите.

Напълнете картофените лодки със сместа. Поръсете с галета.

Печете пълнените картофи още малко до образувана коричка.

Пълнените картофи по средиземноморски сервирайте топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: