Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи по турски

Пълнени картофи по турски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пълнени картофи по турски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Насладете се на тези печени картофи като предястие или основно ястие. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • сирене - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 30 г
  • куркума - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре картофите, поставяме ги в съд, наливаме вода, в която добавяме сол и оставяме да се варят.

В купа си натрошаваме сиренето, куркумата счукваме си яйцата, нарязваме на ситно лука и всичко това разбъркваме много добре.

В друга купа си рендосваме кашкавала и оставяме настрана.

Когато са готови картофите, обелваме ги, от едната страна ги подравняваме, а от другата - издълбаваме.

Пълним картофите със сместа, като преди това слагаме по малко масло.

Така пълним и останалите картофи, като отгоре поръсваме с кашкавала.

Подреждаме ги в тава застлана с хартия за печене и печем пълнените картофи по турски в загрята фурна на 200 градуса за около половин час.

Печените картофи могат да се поднесат като предястие или основно ястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: