Начин на приготвяне
Измиваме си добре картофите, поставяме ги в съд, наливаме вода, в която добавяме сол и оставяме да се варят.
В купа си натрошаваме сиренето, куркумата счукваме си яйцата, нарязваме на ситно лука и всичко това разбъркваме много добре.
В друга купа си рендосваме кашкавала и оставяме настрана.
Когато са готови картофите, обелваме ги, от едната страна ги подравняваме, а от другата - издълбаваме.
Пълним картофите със сместа, като преди това слагаме по малко масло.
Така пълним и останалите картофи, като отгоре поръсваме с кашкавала.
Подреждаме ги в тава застлана с хартия за печене и печем пълнените картофи по турски в загрята фурна на 200 градуса за около половин час.
Печените картофи могат да се поднесат като предястие или основно ястие.