Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 градуса. През това време измийте картофите и ги пробийте по няколко пъти с вилица.
Поставете картофите директно върху решетката на фурната, върху хартия за печене. Печете, докато лесно можете да ги пробиете с вилица (около 50 минути).
След това ги извадете, за да се охладят достатъчно, за да можете да нарежете всеки картоф на две по дължина. Издълбайте част от вътрешността с лъжица.
Намажете обилно вътрешната и външната страна на картофите със зехтин. В средна купа пасирайте сиренето, сушените домати, ригана и маслините.
Увеличете температурата на фурната до 240 градуса. Поставете половинките картофи с обвивката нагоре върху хартията за печене и печете до хрупкавост (10 до 15 минути).
Обърнете картофите и напълнете всеки с лъжичка от пасираната смес и отгоре настържете кашкавал. Върнете пълнените картофи във фурната и печете още 15 до 20 минути, докато не се разтопи и запече кашкавалът.
Сервирайте пълнените картофи по гръцки веднага, докато са още топли.