Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени зеленчуци по гръцки

Пълнени зеленчуци по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пълнени зеленчуци по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • домати - 6 бр.
  • чушки - 6 бр. зелени
  • картофи - 3 бр. големи
  • лук - 500 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате обилно с вода доматите и чушките и отрязвате капачетата им. Почиствате чушките от семките и доматите от вътрешността.

Загрявате зехтина в дълбок тиган и запържвате лука, който предварително сте настъргали. Когато лукът се запържи добавете ориза, ситно нарязания магданоз, издълбаната доматена пулпа, черен пипер и сол на вкус.

Сипете малко вода и задушавайте 10 минути на умерен огън.

С тази смес се пълнят зеленчуците и се подреждат в предварително намазнена тава за печене. Картофите се нарязват на едри парчета и се нареждат между пълнените домати и чушки.

Пече се 45 - 50 минути в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: