Начин на приготвяне
Обелете и разрежете картофите на две. Изрежете крайчетата, да се получи правоъгълна форма. Издълбайте сърцевината и ги оставете в студена вода.
Сипете малко олио в тенджера и в нея запържете издълбаните картофи. Извадете върху хартия да попие излишната мазнина.
Разтопете маслото в тиган и задушете в него накълцания на ситно лук за 2-3 мин. Овкусете с кориандър, кимион, сол и черен пипер. Добавете и телешката кайма.
Сипете доматеното пюре, разбъркано в телешкия бульон. Оставете на котлона за около 5-7 минути. Поръсете с магданоз и махнете от котлона.
Подредете картофените гнезда в тенджера. Напълнете картофите с плънката, долейте още 100 мл бульон до средата на гнездата. Затворете капака.
Гответе картофите с кайма за 20 мин.
Поднесете пълнените картофени гнезда по турски с кисело мляко с чесън. Може да ги изпечете и на фурна.