Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца по средиземноморски

Пълнени яйца по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пълнени яйца по средиземноморски
Снимка: Марина Норд
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • яйца - 7 бр.
  • сол - 1 щипка
  • майонеза - 150 г
  • горчица - 1 ч.л. сладка
  • горчица - 1 ч.л. люта
  • босилек - 4 стръка
  • пармезан - 30 г настърган
  • зехтин - 20 мл
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
  • бадеми - 5 бр. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, обелват се и се разрязват на половинки. Жълтъците се изваждат внимателно и се намачкват с вилица. Добавя се по малко от майонезата, като се разбърква енергично, за да няма парченца.

Добавя се сладката и лютата горчица и белият пипер и всичко се разбърква. Добавя се солта и сметаната и сместа се разбива още веднъж.

Босилекът се нарязва на много ситно и се счуква в хаванче, като се добавя по малко от зехтина. Добавят се счуканите бадемите и пармезанът и всичко се разбърква.

Върху половинките яйца се слага сместа с майонезата, а върху нея се слага по малко от пестото. Яйцата се охлаждат за 2 часа в хладилника и се сервират.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: