Начин на приготвяне
Най-напред почистете свинската рибица от мазните части и ципите. Измийте и подсушете, нарежете я на 4 еднакви части. Овкусете месото с розмарин, сол и черен пипер.
В купа сипете половината от двата вида горчица, лимоновия сок, половината от зехтин, меда. Овкусете свинското и оставете да престои минимум два часа или цяло нощ, ако имате възможност.
Оставете месото извън хладилника час преди да започнете готвенето. След махнете маринатата и към нея добавете останалите части горчица.
В тиган на котлона затоплете остатъка от маринатата за свинското, запържете с цели скилидки чесън. Щом придобият цвят, ги извадете.
В същия тиган запечатайте месото от двете страни. Щом придобие златист цвят, сипете брендито. След секунди добавете топла вода и намалете огъня. Добавете горчичената смес с чесъна.
Гответе свинското със сос още 5-6 мин., разбъркайте, посолете. Щом махнете от котлона, оставете ястието под капак за още 10 минути, за да си обере топлото.
Поднесете свинското с вкусен сос в компанията на печени картофи, чаша вино и весели гости!