Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско бонфиле с портокалов сос

Свинско бонфиле с портокалов сос

Свинско бонфиле с портокалов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г бонфиле
  • зелени маслини - 100 г, пълнени с чушки
  • бадеми - 40 г, смлени
  • лук - 1 глава, кромид
  • портокалов сок - 150 мл, прясно изцеден
  • телешки бульон - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвеното свинско бонфиле, подсушете го, нарежете го на шайби с дебелина 2 см и ги изпържете в горещото олио от двете страни, докато леко се зачервят.

Добавете ситно нарязания лук, пържете го 1-2 мин., поръсете със смлените бадеми, сипете разполовените маслини, налейте портокаловия сок и бульона, похлупете съда и след като ястието кипне, го варете 6-7 мин.

Подправете с черен пипер и сол и поднесете филето със соса от готвенето.

Поднесете готовото свинско задушено с подходяща гарнитура.

Свинско бонфиле с портокалов сос - нещо вкусно и различно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: