Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско бонфиле със специален сос

Свинско бонфиле със специален сос

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За специалните хора, специално предложение - крехко пилешко с възхитителен вкус"

Необходими продукти

  • свински бонфилета - 4 бр.
  • бри - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • печурки - 150 г пресни
  • сирене - 200 г пушено
  • заквасена сметана - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 70 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинско бонфиле от ципата, нарязваме надлъжно и начукваме внимателно (не трябва да се разкъсва). Овкусяваме със сол и черен пипер и печем на грил тиган до готовност.

Запържваме гъби в масло за около 3-4 минути, овкусяваме с черен пипер и сол и добавяме виното. След това прибавяме пушено сирене и сметаната, разбъркваме добре и когато сосът леко се сгъсти, го махаме от котлона.

Подреждаме месото в подходяща тавичка, отгоре подреждаме сирене Бри нарязано на кубчета и върху него настъргания кашкавал. Печен в предварително загрята фурна на 230 градуса, докато кашкавалът се зачерви. Готовото филе сервираме в чинии и заливаме с приготвения сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: