Печено свинско месо със сос

НикиНики
Новак
2358393k405
Печено свинско месо със сос
Снимка: Ники
1 / 6
16/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.500 кг
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - 5 стръка
  • чушки люти - 1 бр.
  • кетчуп - 200 г
  • соев сос - 80 мл
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и лютата чушка нарязваме на ситно. Добавяме и розмарина, който сме отделили от клонките.

Добавяме кетчуп 150 г соеви сос 40 мл и 1 с.л. захар. В тавата си слагаме алуминиево фолио, да покрива и стените.

Част от соса слагаме на дъното, слагаме парчето ребра и останалия сос върху гърдите.

Завиваме тавата с фолио и печем на 180°C за час и половина.

Правим си соса за глазиране от оцета, кетчуп, червения пипер, 50 г захар, 1 с.л. и соев сос.

Щом измине час и половина, отнемаме фолиото, намазваме със соса хубаво, след това връщаме да се пече за 2-3 минути вадим и пак мажем и така 2-3 пъти.

Поднасяме печените ребра топли с чаша червено вино.

Това печено свинско месо със сос е перфектна рецепта за коледните празници.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: