Начин на приготвяне
Лукът, чесънът и лютата чушка нарязваме на ситно. Добавяме и розмарина, който сме отделили от клонките.
Добавяме кетчуп 150 г соеви сос 40 мл и 1 с.л. захар. В тавата си слагаме алуминиево фолио, да покрива и стените.
Част от соса слагаме на дъното, слагаме парчето ребра и останалия сос върху гърдите.
Завиваме тавата с фолио и печем на 180°C за час и половина.
Правим си соса за глазиране от оцета, кетчуп, червения пипер, 50 г захар, 1 с.л. и соев сос.
Щом измине час и половина, отнемаме фолиото, намазваме със соса хубаво, след това връщаме да се пече за 2-3 минути вадим и пак мажем и така 2-3 пъти.
Поднасяме печените ребра топли с чаша червено вино.
Това печено свинско месо със сос е перфектна рецепта за коледните празници.