Начин на приготвяне
За тези солени кифлички със сирене се омесва тесто, като първо прясното мляко се затопля. Свинската мас се разтопява. Към брашното, захарта, солта и сухата мая добавяме прясното мляко, маста, 1 с.л. олио и белтъка от яйцето.
След като си омесим меко тесто, го оставяме да втаса. След като е втасало, разточваме и режем на триъгълници.
Върху всеки триъгълник слагаме парче топено сирене или го намазваме и натрошаваме сирене. Навиваме така, че да се получат кифлички.
Поставяме навитите кифлички върху хартия за печене и намазваме отгоре с разбития жълтък и 1 с.л. олио смесени.
Печем нашите кифлички в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!
Единственото лошо на Домашни кифлички с 2 вида сирена е, че свършат за нула време.