ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Традиционна Гръцка Баклава

Традиционна Гръцка Баклава

Традиционна Гръцка Баклава
Снимка: Анонимен
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разделете корите на две части. Яйцата заедно със захарта разбийте на пухкав крем.

След това добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте добре. Накрая добавете и орехите - смлени на едро.

В тава сложете половината от корите, а всяка една намажете с разтопено масло. Сипете кексовата смес отгоре и поредете останалите кори, които също мажете с масло.

С помощта на остър нож нарежете внимателно баклавата.

В касерола сгорещете олиото. Залейте баклавата с горещото олио и я сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Охладете за поне 4 часа и пак я нарежете (при печене се слепва).

Пригответе сиропа от водата и захарта, като го варите 5 минути. Ароматизирайте с ванилията и залейте охладената баклава.

Оставете да престои още няколко часа и е готова за консумация.

Традиционната Гръцка Баклава е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: