Начин на приготвяне
Аз ползвах тавата от печката, като я намазваме с мазнина.
Предварително сме си счукали орехите и сме ги смели.
Поставяме канелата към орехите и разбъркваме добре.
Маслото си разтапяме и започваме да нареждаме домашната баклава.
Поставяме две кори, намазваме с масло, поръсваме обилно с орехи.
Така поставяме отново кори за баклава и се повтаря същият ред.
Накрая заливаме с останалото разтопено маслото.
Нарязваме гръцка баклава и поставяме в печката да се пече на 180°C.
Започваме да си приготвяме сиропа, като смесваме захарта и меда и прибавяме чаша и половина вода.
Оставяме да ври за около 15 минути, след това добавяме лимоновия сок и варим още 5 минути.
Изстиналата класическа гръцка баклава заливаме с горещия сироп и оставяме да попие едно денонощие преди да консумираме.