Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Варшавско шкембе флачки

Варшавско шкембе флачки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Варшавско шкембе флачки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Хайде сега да видим кой готви най-вкусното шкембе - българи или поляци?"

Необходими продукти

  • брашно - 30 гр.
  • индийско орехче
  • масло - 70 гр.
  • бульон
  • зеленчукови корени
  • магданоз
  • сол
  • телешко шкембе - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме със студена вода добре почистеното шкембе, възваряваме, прецеждаме, заливаме с горещ бульон, посоляваме и варим до омекване най - бързо ястието става в тенджера под налягане.

Нарязваме на ивички почистените зеленчукови корени, прибавяме парченце масло и варим в малко вода до омекване.

Нарязваме шкембето на ивички, дълги 4 см.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с бульон от шкембето и сваряваме.

Прибавяме зеленчуковите корени, шкембето, сол и варим. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: