Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Сотирани патешки дреболии

Сотирани патешки дреболии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сотирани патешки дреболии1 / 2
01/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патешко месо - около 1 кг дреболии - дробчета, сърца
  • телешки мозък - 200 г, може и свински
  • масло - 125 г
  • гъби - 1/2 кг
  • бекон - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият мозък се сварява предварително в подсолена вода. Патешките дреболии се измиват и се нарязват на дълги парченца. Запържват се в маслото и се добавят нарязаните гъби, мозък нарязаният на едро бекон.

Когато всичко се задуши, ястието се залива с виното, подправя се със сол, черен пипер. Вари се на слаб огън, като се долива с малко гореща вода, за да се избегне загарянето.

Патешките дреболии се поднасят с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: