Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Супа от патешки дреболии

Супа от патешки дреболии

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8712k17k
Супа от патешки дреболии
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Оглеждайки се за подходящо месце за супа, този път взехме патешки дреболии и сме особено доволни от резултата"

Необходими продукти

  • патешки дреболии - 300 г воденички и сърца
  • лук - 1 средна глава
  • целина - 1 голям стрък, селъри + част от листата
  • моркови - 1 бр. голям
  • домат - 1 бр. добре узрял
  • олио - 60 мл
  • патешка мас - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • магданоз - 2 стръка
  • фиде - 2 пълни шепи
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и доматът се обелват и нарязват на едро. Стрък селъри без листата се измива добре и нарязва също на едро.

Зеленчуците се смилат в блендер и задушават за 5 минути в олиото с малко сол, като се добавя и нарязаният на ситни кубчета морков.

През това време патешките дреболии се почистват и измиват добре. Сърцата трябва да се цепнат и да се извадят всички кръвоносни съдчета. Дреболиите се режат на парченца с големина по ваш избор и отново се премиват старателно.

Патешките воденички и патешките сърца се слагат при зеленчуците и всичко се запържва.

Налива се вода, поне 2 литра, добавят се накълцаните листа от селъри и магданоза и супата се вари под капак до пълно омекване на дреболиите.

Долива се вода, когато нивото и намалее.

Сипва се фидето и се готви 4-5 минути или за времето указано на пакета. По желание се добавя патешката мас за повече неустоим аромат и питателен вкус.

Патешката супа се дърпа от котлона и се оставя за 15 минути температурата и да спадне, след което се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и сол.

Ако няма да консумирате всичката на момента, а ще претопляте за по- късно, тогава ползвайте два жълтъка вместо цяло яйце. Така няма да се пресече толкова застройката при повторно затопляне.

Поднесете вкусната супа от патешки дреболии гореща, като поръсите всяка порция с прясно смлян черен пипер и още свеж магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: