Начин на приготвяне
Лукът и доматът се обелват и нарязват на едро. Стрък селъри без листата се измива добре и нарязва също на едро.
Зеленчуците се смилат в блендер и задушават за 5 минути в олиото с малко сол, като се добавя и нарязаният на ситни кубчета морков.
През това време патешките дреболии се почистват и измиват добре. Сърцата трябва да се цепнат и да се извадят всички кръвоносни съдчета. Дреболиите се режат на парченца с големина по ваш избор и отново се премиват старателно.
Патешките воденички и патешките сърца се слагат при зеленчуците и всичко се запържва.
Налива се вода, поне 2 литра, добавят се накълцаните листа от селъри и магданоза и супата се вари под капак до пълно омекване на дреболиите.
Долива се вода, когато нивото и намалее.
Сипва се фидето и се готви 4-5 минути или за времето указано на пакета. По желание се добавя патешката мас за повече неустоим аромат и питателен вкус.
Патешката супа се дърпа от котлона и се оставя за 15 минути температурата и да спадне, след което се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и сол.
Ако няма да консумирате всичката на момента, а ще претопляте за по- късно, тогава ползвайте два жълтъка вместо цяло яйце. Така няма да се пресече толкова застройката при повторно затопляне.
Поднесете вкусната супа от патешки дреболии гореща, като поръсите всяка порция с прясно смлян черен пипер и още свеж магданоз.
Добър апетит!